Have a Holly Jolly Sour !
Een gin sour met een winterse touch, de combinatie van cranberrysap en maple syrup werken goed samen.
Benodigdheden:
-> Shaker
-> Jigger
-> Coupè glas
-> Lemon/Lime squeezer
-> Hawthorne strainer
Ingrediënten:
-> 60ml Gin
-> 30ml Cranberrysap
-> 20ml Maple Syrup
-> 20ml Citroensap
-> Eiwit
STAP VOOR STAP BEREIDING
1. Vul de shaker met 60ml gin, 30ml cranberrysap en 20ml maple syrup.
2. Pers een halve citroen (20ml) uit met een squeezer in de shaker.
3. Scheid het eiwit van het ei en doe in de shaker, dry shake nu de cocktail zonder ijs.
4. Shake de cocktail met ijs 8-10 seconden lang totdat er een frostlaagje ontstaat.
5. Schenk met de hawthorne strainer de cocktail in een coupè glas.
6. Garneer met een paar granaatappelpitjes of cranberry’s op de schuimlaagje
HO HO HO ! NU HEB JE EEN HEERLIJKE WINTERSE GIN SOUR !