Een cocktail met de zoete smaak van karamel, heerlijk romig en perfect voor na het diner.
Benodigdheden:
➣ Shaker
➣ Hawthorne zeef
➣ Fijne zeef
➣ Jigger
Ingrediënten:
➣ 45ml Baileys salted caramel
➣ 25ml Smirnoff vodka
➣ 10ml Monin suikersiroop
➣ 1 espresso
STAP VOOR STAP
1. Voeg 45ml baileys salted caramel, 25ml vodka, 10ml suikersiroop
en 1 espresso toe aan de shaker.
2. Vul de shaker met ijs, en shake 10 seconder hard totdat er een frostlaagje ontstaat.
3. Uitschenken in een martini of coupè glas,
met een Hawthorne zeef en double strainer, zodat er geen stukjes ijs in het glas komen.
4. Garneer de Salted Caramel Martini met een karamel macaron.
ZELF KARAMEL MAKEN
Tip – Garneer met zelfgemaakte karamel , voor een spectaculair effect !
- Voor zelfgemaakte karamel, heb je alleen suiker en water nodig.
Doe de suiker en een beetje water in een steelpan en zet op middelhoog vuur.
Breng dit aan de kook en roer door totdat de suiker is opgelost.
Als de suiker, een bruine kleur begint te krijgen, hoef je alleen de pan heen en weer te laten gaan en stoppen met roeren.
Wanneer de karamel dik genoeg is, soort stroopachtige substantie, dan is het tijd om het vuur uit te zetten en de karamel af te laten koelen.
Doop een lepel in de karamel en ga zigzaggend over een stuk bakpapier, zodat er ruiten ontstaan. Je kan elke vorm maken die jij maar wilt.
Laat de karamel nu 10 minuten uitharden en de garnering is klaar !