Een heerlijk shotje met de wel bekende smaak van Lotus Speculoos.
Benodigdheden:
➣ Shaker
➣ Shotglas
➣ Hawthorne zeef
➣ Ijs
Ingrediënten:
➣ 30ml Baileys
➣ 20ml Speculaas likeur
➣ 40ml Lotus Speculoos
STAP VOOR STAP
1. Vul de shaker met 30ml baileys en 20ml speculaas likeur.
2. Neem 1 el speculaas en verwarm dit 1 minuut in de magnetron tot het gesmolten is.
3. Giet de verwarmde speculoos in de shaker en voeg ijs toe.
4. Gebruik nu de Hawthorne zeef om de cocktail in het shotglas te schenken en hou 1/3 over voor de slagroom.
5. De garnering is een toefje slagroom en een half lotuskoekje, om het nog lekkerder te maken !
Voor de rand
Gebruik 5ml suikersiroop op een bordje en 1 Lotus speculoos koekje (verkruimeld) op een ander bordje.
Dip eerst het shotglas in de suikersiroop en daarna in de speculoos kruimels, zo ontstaat er een heerlijke zoete rand.