Dit is èèn van mijn favoriete cocktails geworden !
De combinatie tussen de Mandarine Napolèon en spiced rum gaan heel goed samen.
Het is een frisse cocktail maar je proeft ook zeker genoeg citrus terug en verschillende kruidige smaken.
Benodigdheden:
-> Shaker (Cobbler)
-> Muddler
-> Jigger
-> Tumbler glas
-> Cocktailprikker
Ingrediënten:
-> 40ml Baron Spiced Rum
-> 20ml Mandarine Napolèon
-> 10ml Monin suikersiroop
-> 20ml limoensap
-> 1 mandarijn
-> 1 eiwit
STAP VOOR STAP BEREIDING
1. Pak 4 partjes mandarijn en doe deze in de shaker en schenk daar 10ml suikersiroop overheen.
2. Muddle de partjes met de muddler plat.
3. Schenk 40ml spiced rum, 20ml mandarine napolèon en 20ml limoensap in.
4. Voeg als laatste 1 eiwit toe en dry shake (zonder ijs) de cocktail 8-10 seconden.
5. Voeg ijs toe in de shaker het shake 8-10 seconden hard totdat er een frostlaagje aan de buitenkant van de shaker ontstaat.
6. Gebruik een groot blok ijs voor in het glas en schenk de cocktail uit de shaker over het ijs en vul tot de rand.
7. Garneer met 3 partjes mandarijn op de cocktailprikker en leg deze op de rand of schuimkraag.
Shaker (Cobbler): Deze shaker bestaat uit 3 delen: de shaker, het strain gedeelte met gaatjes aan de bovenkant en de dop.
met deze shaker heb je geen strainer nodig en kan je gelijk de cocktail uit de shaker inschenken in het glas.