CHOCOLATE CREAM MARTINI

Chocolate Cream Martini

Dit is een martini voor de echte chocolovers, gemaakt met Baileys Pure Chocolate.

Benodigdheden:
➣ Martiniglas
➣ Shaker
➣ Hawthorne zeef
➣ Ijs

Ingrediënten:
➣ 45ml Baileys Pure Chocolate
➣ 20ml Smirnoff vodka
➣ 10ml Monin suikersiroop
➣ 1 espresso
➣ Cacaopoeder
➣ Chocoladesnippers

STAP VOOR STAP

1. Vul de shaker met 45ml baileys, 20ml vodka en 10ml suikersiroop.
2. Vul de shaker met koude espresso.
3. Voeg ijs toe aan de shaker en shake 8-10 seconden totdat er een frostlaagje aan de buitenkant van de shaker ontstaat.
4. Gebruik de Hawthorne zeef om de cocktail in te schenken in het martini glas.
5. Garneren met een cacaorand en chocoladesnippers op de cocktail.

Cacaogarnering
Om een mooie cacaorand op het glas te krijgen, heb je een bordje nodig met daarop suikersiroop en een ander bordje met daarop cacaopoeder, eerst leg je het cocktailglas ondersteboven op de suikersiroop zodat het goed plakt daarna, op dezelfde manier op de cacaopoeder.

Het resultaat is een perfect randje cacaopoeder wat er leuk uitziet maar ook een extra bitterheid toevoegt.
Als je geen suikersiroop in huis hebt, kan je als alternatief een partje fruit gebruikt zoals citroen of limoen. ( dit kan wel een andere smaak geven. )

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *