De Mai Tai is één van de bekendste tiki cocktails.
Vol met smaak en door de gebruik van verschillende rums is dit een perfecte cocktail om in het zonnetje te drinken.
Benodigdheden:
-> Shaker
-> Jigger
-> Tiki glas
-> Hawthorne strainer
Ingrediënten:
-> 30ml Havana white rum
-> 30ml Barceló Anejo rum
-> 20ml Cointreau
-> 20ml Amandelsiroop
-> 25ml limoensap
STAP VOOR STAP BEREIDING
1. Vul de shaker met 30ml Havana rum, 30ml Barceló anejo rum en 20ml cointreau.
2. Voeg 20ml amandelsiroop toe en pers 25ml limoensap uit in de shaker.
3. Pak het glas en vul deze tot de bovenkant met crushed ijs.
4. Shake de cocktail met ijs en schenk uit over het crushed ijs.
5. Voeg aan de bovenkant van het glas nog meer crushed ijs toe en steek een bamboe ( of ander tropisch rietje) in het glas.
6. Garneer de Mai Tai met een mooi takje munt en een gedroogde limoenwiel.
TRADER VIC
Er is een verhaal dat de bedenker van de Mai Tai cocktail Victor ‘Trader Vic’ Jules Bergeron is. De legende gaat dat Trader Vic in 1944 de cocktail creëerde in San Francisco voor twee vrienden uit Tahiti. De tiki cocktail dankt zijn naam aan de overweldigende reactie van de vrienden na de eerste slok: ”MAI TAI”.