De New York Sour maar dan met de zoete amandelsmaak van Amaretto.
Zoet, zuur en heerlijk stevig door de rode wijn !
Benodigdheden:
➣ Shaker
➣ Hawthorne zeef
➣ Tumbler glas
➣ Ijs bal/blok
Ingrediënten:
➣ 60ml Amaretto
➣ 20ml citroensap
➣ 30ml Rode wijn
➣ 1 eiwit
STAP VOOR STAP
1. Vul de shaker met 60ml amaretto, 20ml citroensap en 1 eiwit.
2. Dry shake de cocktail ( zonder ijs ).
3. Vul de shaker met ijs en shake 8-10 seconden totdat er een frostlaagje ontstaat.
4. Pak een groot blok ijs of bal en doe deze in het glas, en schenk de inhoud van de shaker eroverheen.
5. Gebruik de onderkant van de barlepel en schenk zachtjes de rode wijn over het schuimlaagje heen, de rode wijn zorgt ervoor dat de cocktail wat meer body krijgt.
6. Garneer met een citroenwiel.
Dry Shake Methode
Dry Shaken is eigenlijk shaken zonder ijs, meestal gebeurt dit met eiwit.
Het eiwit kan zich daardoor activeren en zo creëer je een nog betere schuimlaag op je cocktail.