Mandarijn en Rozemarijn , een match made in heaven.
Mandarine Napoléon is een heerlijke likeur en past perfect in een frisse sour.
Benodigdheden:
-> Shaker
-> Jigger
-> Lucifers/aansteker
-> Citruspers
-> Hawthorne strainer
-> Coupè glas
Ingrediënten:
-> 30ml Gin
-> 30ml Mandarine Napoléon
-> 10ml Monin suikersiroop
-> 20ml citroensap
-> 20ml mandarijnsap
-> takje rozemarijn
-> 1 eiwit
STAP VOOR STAP BEREIDING
1. Steek een takje rozemarijn aan met de lucifers en zet het glas op het brandende takje.
2. Vul de shaker met 30ml gin, 30ml mandarijn likeur en 10ml suikersiroop.
3. Pers met de citruspers 20ml citroensap en 20ml mandarijnsap uit in de shaker.
4. Voeg 1 eiwit toe en dry shake alles goed door elkaar, vul daarna met ijs en shake 8-10 seconden totdat er een frostlaagje ontstaat aan de buitenkant van de shaker.
5. Haal het glas van het rokende takje rozemarijn en schenk de cocktail in met een Hawthorne strainer.
6. Garneer de cocktail met een takje rozemarijn en een mandarijn schijfje op het schuimlaagje.
De Smoked Mandarine Sour is nu helemaal af, en je proeft alles terug zoals de rozemarijn, de frisse mandarijn maar ook de zachtheid van het eiwit.
De cocktail behoort tot èèn van mijn favorieten.
Very good blog post. I absolutely appreciate this site.
Continue the good work!
It’s difficult to find experienced people about this subject, but you sound like you know what you’re talking
about! Thanks