Full of flavors inside & creamy on top.
Een krachtige cocktail met Southern comfort, Cointreau en eigen gemaakte Demerara siroop.
Benodigdheden:
-> Whiskey glas
-> Boston shaker
-> Hawthorne strainer
-> Ijs tang
Ingrediënten:
-> 50ml Southern Comfort
-> 20ml Cointreau
-> 20ml Demerara siroop (huisgemaakt)
-> 20ml citroensap
-> 3 druppels Angostura Orange Bitters
-> Eiwit
STAP VOOR STAP BEREIDING
1. Vul de shaker met 50ml southern comfort en 20ml cointreau.
2. Pers 20ml citroensap uit en meet 20ml Demerara siroop af en doe dit in de shaker.
3. Doe 3 druppels orange bitters en 1 eiwit in de shaker.
4. Dry shake de cocktail, zodat er al een mooie schuimlaag ontstaat.
5. Voeg ijs toe en shake 8-10 seconden hard, totdat er een frostlaagje aan de buitenkant van de shaker ontstaat.
6. Leg 1 groot ijsblok in een whiskey glas en schenk daar de cocktail over heen.
7. Garneer met een citroenzest en leg deze op de schuimkraag.
Een heerlijke cocktail voor in de avond, met een heerlijke touch van sinaasappel door de Cointreau en orange bitter.
Maar ook een lekkere smaak van de siroop zoals toffee en vanille in combinatie met Southern Comfort.