De White Lady is een klassieke cocktail uit 1919.
Dit recept is een nieuwere versie van de White Lady waar een eiwit en gin aan is toegevoegd.
Ben jij een fan van Gin Sours dan is dit een heerlijke cocktail !
Benodigdheden:
-> Coupè glas
-> Shaker
-> Jigger
Ingrediënten:
-> 45ml Gin
-> 22,5ml Triple sec
-> 22,5ml Citroensap
-> 10ml Monin suikersiroop
-> 1 eiwit
-> Rozenblaadje of eetbare bloem
STAP VOOR STAP BEREIDING
1. Vul de shaker met 45ml gin, 22,5ml triple sec en 10ml suikersiroop.
2. Snijd een citroen door de helft er pers de hoeveelheid sap in de jigger.
3. Voeg een eiwit toe en shake zonder ijs, om alvast een schuimlaag te creëren.
4. Voeg ijs toe in de shaker en shake 8-10 seconden zodat de cocktail lekker koud wordt.
5. Schenk de cocktail uit in een coupè glas en garneer met een rozenblaadje op het schuimlaagje.
Wil je het klassieke recept gebruiken?
Laat de gin weg en vervang deze door Crème the Menthe, ook het eiwit ontbreekt hier.